Procedeul de epilare definitivă cu lumină intens pulsată (IPL = Intense Pulsed Light / SPL = Square Pulsed Light) este o soluţie modernă, care aplică tehnologii sigure şi testate.

Lumina intens pulsată (IPL/SPL) transportă o cantitate mare de energie prin piele până la nivelul „ţintei”, care în tratamentul de epilare este pigmentul firului de păr (melamina). Prin descărcarea de energie intensă la nivelul rădăcinii firului de păr acesta este distrus integral.

CARACTERISTICI IMPORTANTE IPL

În cazul epilării definitive cu lumină intens pulsată trebuie să se ţină cont de anumite caracteristici: lungimea de undă, intensitatea, puterea, timpul de acţiune, timpul de relaxare trebuie să fie potrivite cu grosimea firului de păr (ce poate fi mai subţire sau mai gros), culoarea firului de păr (ce poate fi mai blond, mai roşcat, şaten sau brunet), adâncimea la care se găseşte în derm foliculul pilos (ce este mai profundă în zona inghinală, de pildă) şi culoarea pielii (există 5 tipuri de piele conform scalei Fitzpatrick, de la alb albinos la negru african).

Şedinţele de epilare de lungă durată sunt programate conform unui algoritm ce respectă fiziologia creşterii firelor de păr. Niciodată nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute, din toţi foliculii. Firele de păr cresc după un „program” ce comportă 3 faze: de creştere, de stagnare şi de regresie.

IPL - Intense Pulsed Light / SPL - Square Pulsed Light

este o soluţie modernă, care aplică tehnologii sigure şi testate

CÂND SE RECOMANDĂ TRATAMENTUL IPL

Tratamentul de fotoepilare este util şi eficient numai în faza în care firele de păr există în teaca lor, acesta fiind momentul în care căldura produsă este condusă de către fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. În oricare din celelalte două faze, tratamentul nu îşi realizează scopul – acela de distrugere a rădăcinilor, din cauză că firul de păr nu comunică direct ca rădăcina. Iată de ce şedinţele urmează această ciclicitate şi se repetă.

Timpul ce trebuie să treacă între două şedinţe de tratament este diferit în funcţie de zona epilată. Părul din zona buzei superioare, spre exemplu, creşte mult mai repede decât cel de pe picioare. Motivul este că suntem programaţi genetic astfel; şi astfel şedinţele de epilare facială se realizează la un interval de timp diferit de cele pentru gambe sau axilă.

După încheierea celor 6, 8, 10 sau 12 şedinţe de epilare defintivă, se constată că epilarea este parţială, dar definitivă. Ce înseamnă aceasta? Se mai vede încă puţin păr – acest păr este mult mai fin şi mai depigmentat, dar efectul se menţine.

Tratamentul de fotoepilare defintivă nu poate niciodată distruge toţi foliculii de păr dintr-o anumită zonă, fie ea axilă, bikini sau gambe. Întodeauna vor mai rămâne câteva fire de păr miniaturizate.

Iată orientativ câteva procente medii de curăţare a câtorva zone mai frecvent solicitate: axilă 80-90%, zona inghinală 90-95%, faţă 50-70%, coapse 60-70%, gambe 90-95%.